Salata de boeuf
este formata din morcovi ,cartofi ,pastarnac,oua,carne sau organe fierte si
apoi taiate cubulete mici ,adaugandu-se in functie de preferinta mazare(din
conserva,care nu necesita fierbere) castraveti si gogosari acri ,masline ,toate
taiate cubulete .Aceasta compozitie se amesteca cu maioneza,se condimenteaza
dupa gust si se orneaza.Vezi reteta salata de boeuf aici ;
1.
Se taie
batonul la unul din capete si se scobeste cu o lingurita cu coada lunga.
2. Daca batonul este mai lung se portioneaza in jumatate.Si atunci se taie doar
la jumatate ,fara a mai taia si capetele ,pentru a nu pierde din compozitie.
3. Se pot folosi si baghete ,dar trebuie sa fie foarte subitiri.
4. Dupa ce le scobim ,le umplem cu salata de boeuf
5. Dar se pot umple si cu alt fel de umpluturi cum ar fi : icre,pate combinat
cu castraveciori ,unt ,sunca ; peste frecat cu unt, ciuperci in diverse
combinatii ; branza de vaci cu unt si verdeata ….etc).
6. Se pun batoanele in folie alimentara pentru a sta cat mai stransa compozitia
in interior si se introduc in congelator si se lasa cca o ora pentru a ingheta
painea si a se putea portiona in felii.
7. Daca painea este aproape inghetata ,compozitia arata foarte bine si se pot
portiona fara a iesi compozitia din interior .
8. Se asaza feliile taiate , pe foi de salata si se servesc ca aperitiv.Se pot
combina pe un platou mai multe feluri de sandwich-uri ,si astfel platoul nostru
este si mai aspectuos dar si mai gustos.
9. Va doresc Pofta Buna si va astept cu drag la
Retete la mama

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu