INGREDIENTE
1 kg cartofi
4-5 copane de pui(sau 1-2 piepti de pui)
300 gr morcovi
4-6 castraveciori murati
3-4 gogosari murati
Sare
Piper
Delikat
Mustar
Maioneza
4-5 copane de pui(sau 1-2 piepti de pui)
300 gr morcovi
4-6 castraveciori murati
3-4 gogosari murati
Sare
Piper
Delikat
Mustar
Maioneza
Ingrediente Maioneza Rapida
1 ou intreg (albus si galbenus)
2 lingurite mustar
½ lamaie stoarsa
Un praf de sare
300 ml ulei
Se pun toate ingredientele intr-un bol de plastic mai adanc ,si cu ajutorul unui blender amestecam cateva secunde toate ingredientele ,obtinandu-se astfel ,“ o maioneza rapida “fara a mai sta cu teama ca vom “tăia maioneza”
TIPS :
Toate ingredientele trebuie sa fie la aceeasi temperatura .Este foarte
important .! Deoarece nu am dat importanta acestui lucru ,am stricat cu ocazia
Sarbatorilor de Craciun 2014 doua maioneze ,avand temperaturi diferite la
ingrediente.Mi-am dat ulterior seama si de aceea va impartasesc si dvs
aceasta.Va doresc sa va bucurati de o maioneza SUPER-RAPIDA si totodata foarte
buna ! Cu drag Retete la mama !1 ou intreg (albus si galbenus)
2 lingurite mustar
½ lamaie stoarsa
Un praf de sare
300 ml ulei
Se pun toate ingredientele intr-un bol de plastic mai adanc ,si cu ajutorul unui blender amestecam cateva secunde toate ingredientele ,obtinandu-se astfel ,“ o maioneza rapida “fara a mai sta cu teama ca vom “tăia maioneza”
MOD DE PREPARARE SALATA DE BOEUF
Se curata cartofii,se spala si se taie in jumatati.Se pun intr-o
oala incapatoare adaugand un strop de ulei si o lingurita cu delikat.-( optional )Cand
cartofii incep sa fiarba,se ia spuma si se acopera lasand sa fiarba la foc
mic,acoperind oala cu un capac.
Morcovii se curata ,se spala si se pun separat la fiert in alta oala cu apa rece,un praf de sare , putin ulei.
Carnea de pui se spala si se pune la fiert,si dupa ce ii luam spuma ,se fierbe la foc mic acoperind vasul.
Cartofii,morcovii,carnea,dupa ce au fiert se scurg de apa si se lasa la scurs in strecuratoare ,cateva ore ,sau chiar o noapte.
Taiem in cubulete mici cartofii,morcovii si carnea de pui iar castravetii si gogosarii se taie si se preseaza bine cu mana sa iasa toata zeama.Se mai adauga 1-2 lingurite de mustar,delikat,(sare),piper .Se adauga maioneza si cu ajutorul unei spatule ,amestecam pana cand maioneza se incorporeaza bine in toata compozitia.Se orneaza cu maioneza si se decoreaza la alegere.
Morcovii se curata ,se spala si se pun separat la fiert in alta oala cu apa rece,un praf de sare , putin ulei.
Carnea de pui se spala si se pune la fiert,si dupa ce ii luam spuma ,se fierbe la foc mic acoperind vasul.
Cartofii,morcovii,carnea,dupa ce au fiert se scurg de apa si se lasa la scurs in strecuratoare ,cateva ore ,sau chiar o noapte.
Taiem in cubulete mici cartofii,morcovii si carnea de pui iar castravetii si gogosarii se taie si se preseaza bine cu mana sa iasa toata zeama.Se mai adauga 1-2 lingurite de mustar,delikat,(sare),piper .Se adauga maioneza si cu ajutorul unei spatule ,amestecam pana cand maioneza se incorporeaza bine in toata compozitia.Se orneaza cu maioneza si se decoreaza la alegere.
Photo
- http://www.glitter-graphics.com/
Va
doresc Pofta buna !


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu