INGREDIENTE
200 gr Telemea de vaca /Branza burduf /Cas proaspat /Cascaval 100 gr Crema de Branza 100 gr unt (dupa preferinta) 1 cutie mica smantana 1 legatura de ceapa verde/1 ceapa uscata (de preferinta rosie) 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde Piper alb pisat proaspat, Boia de ardei dulce Marar proaspat tocat marunt Chimen /Susan/Patrunjel/Ierburi aromatice Sare ½ castravete verde (la alegere ,se amesteca si el in compozitie) MOD DE PREPARARE
- Telemeaua de
vaca /Branza de burduf sau casul se dau pe razatoare sau prin masina de tocat
se amesteca cu crema de branza si untul frecat spuma.
- Adaugam smantana
in asa fel incat sa obtinem o crema omogena ,si pufoasa.Se adauga un un praf de
sare si piper alb macinat .
- Ceapa verde se
spala se toaca cat mai fin , iar daca este uscata se rade si se amesteca in
compozitie.
- Ardeii se spala
, se curata de codite si seminte si se taie in cubulete foarte mici. Ceapa
,ardeii se adauga in compozitia de branza ,se amesteca si mai adaugam putina
smantana ,daca este nevoie incat sa fie usor de facut bilute de branza .
- Pe un blat de
lemn formam trei grupe de condimente : marar,chimen ,boia, ( susan,ierburi
aromatice,migdale,mac,alune,etc. )
- Din crema de
branza obtinuta formam cu mana umeda bilute de branza , de masura dorita si le
ornam cu unul dintre condimente, tavalindu-le prin acestea. Obtinem bilute cu colorate
,ornate cu chimen,boia marar ,patrunjel verde,susan,ierburi
aromatice,alune,migdale, mac…..s.a.m.d.
- Se pun pe o
farfurie acoperita cu frunze de salata verde asezand bilutele incat sa fie cat
mai divers colorate si intercalate .
- Se dau la rece
pana vor fi servite.
|
duminică, 20 decembrie 2015
BRANZA CU MARAR ,CHIMEN SI BOIA
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu