duminică, 20 decembrie 2015

BRANZA CU MARAR ,CHIMEN SI BOIA




INGREDIENTE
200 gr Telemea de vaca /Branza burduf /Cas proaspat /Cascaval
100 gr Crema de Branza
100 gr unt (dupa preferinta)
1 cutie mica smantana
1 legatura de ceapa verde/1 ceapa uscata (de preferinta rosie)
1 ardei gras rosu
1 ardei gras verde
Piper alb pisat proaspat,

Boia de ardei dulce
Marar proaspat tocat marunt
Chimen /Susan/Patrunjel/Ierburi aromatice
Sare
½ castravete verde (la alegere ,se amesteca si el in compozitie)

MOD DE PREPARARE
-       Telemeaua de vaca /Branza de burduf sau casul se dau pe razatoare sau prin masina de tocat se amesteca cu crema de branza si untul frecat spuma.
-       Adaugam smantana in asa fel incat sa obtinem o crema omogena ,si pufoasa.Se adauga un un praf de sare si piper alb macinat .
-       Ceapa verde se spala se toaca cat mai fin , iar daca este uscata se rade si se amesteca in compozitie.
-       Ardeii se spala , se curata de codite si seminte si se taie in cubulete foarte mici. Ceapa ,ardeii se adauga in compozitia de branza ,se amesteca si mai adaugam putina smantana ,daca este nevoie incat sa fie usor de facut bilute de branza .
-       Pe un blat de lemn formam trei grupe de condimente : marar,chimen ,boia, ( susan,ierburi aromatice,migdale,mac,alune,etc. )
-       Din crema de branza obtinuta formam cu mana umeda bilute de branza , de masura dorita si le ornam cu unul dintre condimente, tavalindu-le prin acestea. Obtinem bilute cu colorate ,ornate cu chimen,boia marar ,patrunjel verde,susan,ierburi aromatice,alune,migdale, mac…..s.a.m.d.
-       Se pun pe o farfurie acoperita cu frunze de salata verde asezand bilutele incat sa fie cat mai divers colorate si intercalate .
-       Se dau la rece pana vor fi servite. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *