vineri, 11 decembrie 2015

LEGUME LA TAVA



Aceste legume la tava au ca inspiratie reteta de legume numita Ratatouille care poate fi servita ca si garnitura sau ca fel principal,insotit de orez,paste sau paine.Ingrediente principale sunt legume : rosii , usturoi ceapa,dovlecel,vanata ,usturoi,frunze de busuioc sau maghiran,
INGREDIENTE
Mozzarella
2 dovlecei
3 vinete mari
2 ardei grasi galben + rosu
3-4 linguri ulei de masline
3-4 cepe
Rosii proaspete si curatate de pielita
4 catei de Usturoi
1 lingurita boia dulce
½ legatura patrunjel verde tocat
Sare
Piper
Foaie de dafin
Busuioc
Cimbru
MOD DE PREPARARE :
1. O metoda de preparare ar fi sa sotezi toate legumele impreuna , astfel sotam impreuna ardeii,rosiile ,ceapa,usturoiul toate intr-un vas mare,preparand un sos si separat sotam vinetele si dovleceii.
2. Dar exista si metoda de preparare prin stratificarea alternativa a legumelor .
3. Se taie legumele rondele ,se asaza in tava unde s-a presarat putin usturoi si s-a turnat ulei
1. Legumele se asaza in pricioare alternativ + mozzarella
2. Deasupra se toarna ulei si se presara usturoi pisat +sare+piper
3. Se adauga condimente dupa preferinta.
4. Se pune tava la cuptor.
5. Se scoate vasul din cuptor dupa cca 30 -40 de minute si se adauga cimbru si busuioc proaspat tocat si se presara peste legume.
6. Tips :Am adaugat retetei si Broccoli buchetele ,si pentru décor dar mai ales pentru vitaminele continute de acesta : Vitamina C,Vitamina K,Vitamina A ,Vitamina B6,Folati ,Riboflavina,Vitamina E,Acid Pantotenic,fiind o sursa de magneziu,fier,calciu,potasiu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *