

Aceste
legume la tava au ca inspiratie reteta de legume numita Ratatouille care poate
fi servita ca si garnitura sau ca fel principal,insotit de orez,paste sau
paine.Ingrediente principale sunt legume : rosii , usturoi
ceapa,dovlecel,vanata ,usturoi,frunze de busuioc sau maghiran,
INGREDIENTEMozzarella
2 dovlecei
3 vinete mari
2 ardei grasi galben + rosu
3-4 linguri ulei de masline
3-4 cepe
Rosii proaspete si curatate de pielita
4 catei de Usturoi
1 lingurita boia dulce
½ legatura patrunjel verde tocat
Sare
Piper
Foaie de dafin
Busuioc
Cimbru
MOD DE PREPARARE :
1. O metoda de preparare ar fi sa sotezi toate legumele impreuna , astfel sotam impreuna ardeii,rosiile ,ceapa,usturoiul toate intr-un vas mare,preparand un sos si separat sotam vinetele si dovleceii.
2. Dar exista si metoda de preparare prin stratificarea alternativa a legumelor .
3. Se taie legumele rondele ,se asaza in tava unde s-a presarat putin usturoi si s-a turnat ulei
1. Legumele se asaza in pricioare alternativ + mozzarella
2. Deasupra se toarna ulei si se presara usturoi pisat +sare+piper
3. Se adauga condimente dupa preferinta.
4. Se pune tava la cuptor.
5. Se scoate vasul din cuptor dupa cca 30 -40 de minute si se adauga cimbru si busuioc proaspat tocat si se presara peste legume.
6. Tips :Am adaugat retetei si Broccoli buchetele ,si pentru décor dar mai ales pentru vitaminele continute de acesta : Vitamina C,Vitamina K,Vitamina A ,Vitamina B6,Folati ,Riboflavina,Vitamina E,Acid Pantotenic,fiind o sursa de magneziu,fier,calciu,potasiu.



Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu