miercuri, 30 decembrie 2015

PRAJITURA CU ALUAT RAS,NUCA SI GEM DE CAISE



Este o reteta de prajitura foarte veche pe care mi-a dat-o prietena mea , Gratziella , si ea o stie de la mama ei .
INGREDIENTE
500 gr faina
3 oua
1 pachet margarina Unirea / sau unt
150 gr zahar
150 gr nuci pisate
Coaja de la o lamaie
1 praf de copt Dr. Oetker stins
2 zahar vanilinat
Esenta rom
1 borcan gem de caise /sau prune deoarece sunt mai acrisoare
BLATUL
1. Se freaca untul cu zaharul ,dupa care se adauga galbenusurile unul cate unul .
2. Se pune coaja de lamaie ,praful de copt Dr Oetker stins cu zeama de lamaie.
3. Se adauga treptat faina si se framanta pe blatul de lucru.
4. Se lasa aluatul la frigider cca 2-3 ore pentru a se putea rade mai usor.
CREMA
1. Se bat albusurile cu zahar vanilinat ,pana obtinem o spuma tare .
2. Se adauga gemul si nuca .
3. Se scoate aluatul de la frigider ,se imparte in doua parti egale .
4. Din prima bucata se intinde o foaie in tava tapetata cu unt si faina.
5. Tips : Foaia de aluat se rupe destul de usor ,dar nu este o problema deoarece se lipeste in tava cu usurinta.
6. Se adauga peste foaia de coca crema formata din albusuri ,nuca si gem
7. A doua bucata din aluat se rade cu ajutorul razatoarei mari peste prajitura.
8. Tips Cel mai bine ar fi sa radeti pe blatul de lucru si sa presarati peste crema deoarece se poate sa nu fie coca rasa uniform peste prajitura noastra.
9. Se baga in cuptorul incins in prealabil si se incearca cu o scobitoare.Se pudreaza cand este coapta.
10. Va doresc Pofta Buna si va astept cu tot dragul la Retete la Mama !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *