NEGRESA CU NUCA
INGREDIENTE 1
200 gr unt
150 gr zahar
200 gr ciocolata neagra
1-2 linguri cacao
80 gr faina
130 gr nuci rupte in bucati
4 oua intregi
2 – 3 plicuri de zahar vanilinat
Un praf de sare, Zahar pudra
INGREDIENTE
2
200 gr ciocolata neagra
160 gr de unt
160 gr de zahar
80 gr faina
50 gr nuci macinate
4 oua intregi
zahar pudra pentru decor
1 lingurita extract de vanilie
MOD DE
PREPARARE
1. Se rupe
ciocolata in bucatele. Untul impreuna cu bucatelele de ciocolata se pun intr-un
castron, 1-2 minute in cuptorul cu microunde sau la bain marie .
2. Se continua amestecarea,dupa ce scoatem castronul de la cuptorul cu
microunde pentru omogenizarea completa.
3. Se amesteca cele 4 oua intregi cu 150 gr zahar pana se topeste zaharul.Se
adauga un praf de sare si zaharul vanilinat
4. In castronul cu unt si ciocolata adaugam 1-2 linguri de cacao.
5. Se rastoarna ciocolata si untul peste oua si zahar
6. Se amesteca continuand cu cele 80 de grame de faina si nucile taiate in
bucatele.
7. Se lasa in cuptorul incins in prealabil cca 15 minute la foc mic ,in asa fel
incat sa fie moale la suprafata si interior .Se raceste brusc la aer,sau
intr-un vas cu apa rece .
Fotografiile sunt de
la o reteta mai veche de negresa ,fara nuci Nu am facut asta seara
fotografii.Incerc maine. O noapte minunata va doresc ! Reteta este primita de
la prietena mea Gratzi , dar ei i-a iesit mult mai buna pentru ca, nu a lasat-o
foarte mult in cuptor ! Eu am lasat-o mai mult de 15 minute.Data viitoare o sa
am mai multa grija la timpul de coacere ! Am atasat 2 retete ingrediente,la
alegere.Eu am facut-o pe prima.Negresa este buna,dar trebuie atentie la timpul
in care o tineti in cuptor.
Si ca obs.este putin cam dulce.!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu