sâmbătă, 2 ianuarie 2016

NEGRESA CU NUCA



INGREDIENTE  1
200 gr unt
150 gr zahar
200 gr ciocolata neagra
1-2  linguri cacao
80 gr faina
130 gr nuci rupte in bucati
4 oua intregi
2 – 3 plicuri de zahar vanilinat
Un praf de sare, Zahar pudra
INGREDIENTE   2
200 gr ciocolata neagra
160 gr de unt
160 gr de zahar
80 gr faina
50 gr nuci  macinate
4 oua intregi
zahar pudra pentru decor
1 lingurita extract de vanilie
MOD DE PREPARARE
1. Se rupe ciocolata in bucatele. Untul impreuna cu bucatelele de ciocolata se pun intr-un castron,  1-2 minute in cuptorul cu microunde sau la bain marie .
2. Se continua amestecarea,dupa ce scoatem castronul de la cuptorul cu microunde pentru omogenizarea completa.
3. Se amesteca cele 4 oua intregi cu 150 gr zahar pana se topeste zaharul.Se adauga un praf de sare si zaharul vanilinat
4. In castronul cu unt si ciocolata adaugam 1-2 linguri de cacao.
5. Se rastoarna ciocolata si untul peste oua si zahar
6. Se amesteca continuand cu cele 80 de grame de faina si nucile taiate in bucatele.
7. Se lasa in cuptorul incins in prealabil cca 15 minute la foc mic ,in asa fel incat sa fie moale la suprafata si interior .Se raceste brusc la aer,sau intr-un vas cu  apa rece .
 
Fotografiile  sunt de la o reteta mai veche de negresa ,fara nuci Nu am facut asta seara fotografii.Incerc maine. O noapte minunata va doresc ! Reteta este primita de la prietena mea Gratzi , dar ei i-a iesit mult mai buna pentru ca, nu a lasat-o foarte mult in cuptor ! Eu am lasat-o mai mult de 15 minute.Data viitoare o sa am mai multa grija la timpul de coacere ! Am atasat 2 retete ingrediente,la alegere.Eu am facut-o pe prima.Negresa este buna,dar trebuie atentie la timpul in care o tineti in cuptor.
Si ca obs.este putin cam dulce.!
Photo animated :http://www.glitter-graphics.com/graphics/204281
8. Va doresc Pofta buna si Va astept cu tot dragul la Retete la Mama !





 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *