sâmbătă, 23 ianuarie 2016

CIORBA DE PERISOARE



INGREDIENTE PERISOARE
– 300 gr carne tocata de vita (sau amestec)
– 2 cepe
– 1-2 morcovi
– ½ ardei gras
– 1-2 linguri orez(optional)
– Ulei
– Marar
– Sare
– Piper macinat
1. Morcovul ,ceapa ,ardeiul gras se spala se curata si se taie.Morcovul se da prin razatoarea mica ,ceapa se toaca marunt ,ardeiul gras se taie in cubulete mici.
2. Se calesc in putin ulei si se lasa sa se inabuseasca bine.Se poate adauga si putina apa pentru a nu se arde.Se lasa la foc mic acoperind tigaia .
3. Se lasa la racit si se amesteca cu carnea tocata.
4. Orezul se spala si se lasa sa se scurga bine .
5. Se adauga in compozitia de carne orez, ou,sare,piper,marar.
6. Se amesteca bine si se formeaza perisoare pe care le adaugam in ciorba cand sunt zarzavaturile fierte.
7. TIPS : Zarzavaturile se pot amesteca cu carnea fara a le cali ,daca dorim si astfel se formeaza perisoarele cu toate ingredientele crude.Eu le prepar calite,deoarece de cate ori fac perisoare,toata carnea o prepar,(cca 800 gr carne ) cu zarzavaturi calite,o parte facand ciorba de perisoare ,iar din restul de carne fac musaca ,cu cartofi cu paste, cu vinete ….
INGREDIENTE CIORBA
– 2 morcovi
– 2-3 cepe
– 4 -6 cartofi
– ½ radacina de telina
– 1 radacina de patrunjel
– 1 ardei gras
– 1 cutie Rosii decojite sau 3-4 linguri bulion
– ½ cana de bors (se pune dupa gust si dupa acreala borsului folosit )
– 1 legatura leustean sau si/patrunjel
– Sare
– Piper macinat
– Delikat
– 1-2 Oua pentru dress ciorba.
– Smantana
MOD DE PREPARARE CIORBA
1. Se spala si se curata morcovii ,si se taie cubulete sau se dau prin razatoarea mica
2. Ardeiul se spala se curata de cotor si seminte si se taie in cubulete mici
3. Se curata cartofii si se spala si se taie in bucati potrivite.
4. Se curata telina si patrunjelul si se taie in cubulete mici.
5. Ceapa se curata si se toaca marunt.
6. Se calesc toate zarzavaturile cateva minute,adaugandu-se o lingurita de delikat completand cu apa rece cam ¾ din oala.Nu puneti prea multa apa ,caci mai adaugam si perisoarele si borsul si sa aveti loc.
7. Se lasa sa se fiarba la foc potrivit ,acoperind oala cu un capac,
8. Cand sunt legumele aproape fierte ,dam focul mic si incepem sa punem cu o lingura usor una cate una ,perisoarele .Nu amestecam in ciorba sa nu le sfaramam.
9. Se lasa sa fiarba la foc mic.
10. Adaugam dupa cca un sfert de ora rosiile decojite,sau bulionul ,
11. Borsul se fierbe intr-un vas separat si se strecoara cand il punem in ciorba.
12. Leusteanul se spala si se taie foarte fin.
13. Se bate usor oul si completam cu 1-2 linguri de ciorba fierbinte,dupa care il adaugam in ciorba pe care am oprit-o déjà.
14. Se adauga leusteanul taiat.
15. Iar eu va astept cu tot dragul la retete la mama.!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *