INGREDIENTE BLAT
6 oua pentru blat
12 linguri zahar
12 linguri ulei
12 linguri faina
1 kg branza dulce
1 pachet stafide (optional)
MOD DE PREPARARE BLAT:
1. Se bat albusurile spuma si se adauga treptat zaharul,galbenusurile ,uleiul si faina.
2. Se tapeteaza tava cu faina si punem jumatate din compozitie
3. Cand simti la deget ca s-a intarit putin(ca sa nu se duca branza la fund)se scoate tava din cuptor ,se pune branza si deasupra restul din compozitia de blat.
4. Se incearca cu o scobitoare cand este gata
5. Nu deschide usa cuptorului ,timp de un sfert de ora.
1. Se bat albusurile spuma si se adauga treptat zaharul,galbenusurile ,uleiul si faina.
2. Se tapeteaza tava cu faina si punem jumatate din compozitie
3. Cand simti la deget ca s-a intarit putin(ca sa nu se duca branza la fund)se scoate tava din cuptor ,se pune branza si deasupra restul din compozitia de blat.
4. Se incearca cu o scobitoare cand este gata
5. Nu deschide usa cuptorului ,timp de un sfert de ora.
INGREDIENTE COMPOZITIA
DE BRANZA
3-4 oua pentru branza
Zahar dupa preferinta
Zahar vanilinat
Stafide
Coaja de lamaie /sau si coaja de portocala
Baton vanilie
3-4 oua pentru branza
Zahar dupa preferinta
Zahar vanilinat
Stafide
Coaja de lamaie /sau si coaja de portocala
Baton vanilie
MOD DE PREPARARE
COMPOZITIA DE BRANZA:
1. Branza se amesteca cu zahar+ stafide+oua+coaja de lamaie+vanilie
1. Branza se amesteca cu zahar+ stafide+oua+coaja de lamaie+vanilie
INGREDIENTE COMPOZITIA DE MERE :
1,5 kg mere
1-2 linguri suc de lamaie
Coaja rasa de la 1 lamaie ,1
portocala
Cca 5-6 linguri zahar
2-3 plicuri zahar vanilinat
½ lingurita scortisoara –dupa preferinta
Unt
MOD DE PREPARARE
COMPOZITIA DE MERE
Se curata merele de coaja si cotoare si se dau pe razatoarea mare.
Se stropesc cu zeama de lamaie.
In tigaie se pune putin unt si se rumeneste foarte putin deoarece daca se lasa mult timp pe foc capata culoare maronie.
Se calesc merele amestecate cu zaharul si zaharul vanilinat in unt la foc potrivit ,amestecandu-se usor din cand in cand ,pana isi schimba culoarea ,aprox 10-12 minute.
Adaugam la final ,dupa ce se racoreste compozitia scortisoara
Se curata merele de coaja si cotoare si se dau pe razatoarea mare.
Se stropesc cu zeama de lamaie.
In tigaie se pune putin unt si se rumeneste foarte putin deoarece daca se lasa mult timp pe foc capata culoare maronie.
Se calesc merele amestecate cu zaharul si zaharul vanilinat in unt la foc potrivit ,amestecandu-se usor din cand in cand ,pana isi schimba culoarea ,aprox 10-12 minute.
Adaugam la final ,dupa ce se racoreste compozitia scortisoara
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu