PESTE RASOL CU LEGUME SI MAIONEZA
1
INGREDIENTE
Salau/Somn de cca
1-1,5 kg
1 pahar otet/sau vin alb
1-2 cepe
4 -6 Morcovi
5-7
Cartofi
2 frunze de dafin
Radacina de patrunjel
Sare
Piper boabe
1 Capatana de usturoi
Maioneza
Patrunjel verde tocat marunt
Lamaie
Usturoi,Smantana
MOD DE PREPARARE :
1. Curatam cartofii ,si ii punem la fiert cu sare si cateva picaturi
ulei
2. Morcovii se curata se spala si se pun si ei
la fiert felii ,adaugand ceapa ,o radacina de patrunjel ,frunzele de dafin
,sare si cateva boabe de piper.
3. Cand morcovii sunt aproape fierti putem adauga
peste ei si cartofii si sa ii dam impreuna in cateva clocote. Se scot intr-o
strecuratoare si se acopera sa se pastreze legumele calde.
4. Pestele se curata de solzi si se scoate cu
grija osul amar de la cap ,pentru a nu schimba gustul pestelui la fiert.
5. Se curata pestele in interior si se spala
in multe ape reci. Se portioneaza in bucati mari .
6. Se adauga la fiert otet sau vin alb .
7. Pestele se pune la fiert in apa in care am
fiert legumele . Dar in momentul in care il adaugam la fiert dam vasul la o
parte de pe flacara ,pentru a nu fierbe apa in acel moment deoarece se schimba
aspectul pestelui incretindu-i pielea si carnea se desface in bucati mici .
8. Pe o farfurie punem cartofii ,morcovii
,bucatile de peste,si ornam cu patrunjel verde tocat marunt si felii
subtiri de lamaie.
9. Pregatim sosul ,curatand usturoiul,pe care
il zdrobim bine ,il frecam cu sare si putin ulei ,punem zeama de lamaie si
cateva linguri de apa .La sfarsit adaugam maioneza
facuta dintr-un galbenus de ou,mustar sare si ulei,.
10. Pofta Buna si va
astept cu drag la Retete la Mama !
Tips – Pentru cei care nu sunt doritori de maioneza
considerand-o prea grea pentru gustul lor se poate face un sos din usturoi
in care punem un varf de sare,si apoi frecam bine cu putin ulei.Adaugam iaurt
sau smantana,piper macinat .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu