INGREDIENTE TOCANITA
-
300-500 gr carne de pui (aripioare,piept,copane)
-
1 ardei gras
-
2-3 cepe
-
1 morcov dat prin razatoarea mica
-
2-3 catei usturoi
-
Bulion
-
Sos de ardei kapia (optional)
-
Verdeata
-
Cimbru
-
Delikat
-
Sare
-
Piper
-
Ulei
INGREDIENTE GALUSTE FAINA
-
Faina pentru galuste
- 1-2 Oua
-
Sare
-
Un strop ulei
MOD DE PREPARARE
-
Carnea se taie bucatele (depinde ce anume alegeti
pentru a folosi la prepararea tocanitei)
-
Se rumenesc bucatile in ulei incins pe o parte si pe
cealalta.
-
Curatam ceapa,ardeiul,morcovul,usturoiul,si le spalam.
-
Ceapa se taie in fasii subtiri ,morcovul se da prin
razatoarea mica,ardeiul se taie cubulete mici.
-
Dupa ce carnea s-a rumenit putin pe ambele parti adaugam
,ceapa ,morcovul,ardeiul.Amestecam si lasam la calit pentru cateva minute pana
ce ceapa devine aurie,si adaugam apa putin cate putin.
-
Acoperim tigaia in care preparam tocanita ,lasand la
foc mic cu capac.
-
Cand este carnea patrunsa ,adaugand tot timpul apa cat
sa nu se arda ,se adauga bulionul.
-
Gălúștele din faina se prepara din ou batut cu un praf de sare ,un strop de ulei ,faina pana
obtinem o compozitie ca o smantana mai groasa.
-
Se pot pune la fiert direct in tocanita sau le puteti
pune cu o lingurita pe care ati udat-o in apa ,sa fiarba intr-un vas cu apa cu
sare ,ca sa nu ingroase sosul nostru foarte mult.
-
Dar un gust mai bun il obtineti daca le fierbeti
direct in tocanita.Le lasati sa fiarba 5-10 minute
-
Cand sunt bine fierte adaugati usturoiul taiat,fasii mici
sau pisat bine si verdeata.
|
|
|
|
|
|
|
|
-
Retete la Mama ,va asteapta cu drag oricand doriti sa reveniti !
Superba prezentarea,imi place! :)
RăspundețiȘtergere