sâmbătă, 26 ianuarie 2019

PAPRICAS DE PUI


INGREDIENTE TOCANITA   

-        300-500 gr carne de pui (aripioare,piept,copane)
-        1 ardei gras
-        2-3 cepe
-        1 morcov dat prin razatoarea mica
-        2-3 catei usturoi
-        Bulion
-        Sos de ardei kapia (optional)
-        Verdeata
-        Cimbru
-        Delikat
-        Sare
-        Piper
-        Ulei

INGREDIENTE GALUSTE FAINA  

-        Faina pentru galuste
-        1-2 Oua
-        Sare
-        Un strop ulei

MOD DE PREPARARE  

-       Carnea se taie bucatele (depinde ce anume alegeti pentru a folosi la prepararea tocanitei)
-       Se rumenesc bucatile in ulei incins pe o parte si pe cealalta.
-       Curatam ceapa,ardeiul,morcovul,usturoiul,si le spalam.
-       Ceapa se taie in fasii subtiri ,morcovul se da prin razatoarea mica,ardeiul se taie cubulete mici.
-       Dupa ce carnea s-a rumenit putin pe ambele parti adaugam ,ceapa ,morcovul,ardeiul.Amestecam si lasam la calit pentru cateva minute pana ce ceapa devine aurie,si adaugam apa putin cate putin.
-       Acoperim tigaia in care preparam tocanita ,lasand la foc mic cu capac.
-       Cand este carnea patrunsa ,adaugand tot timpul apa cat sa nu se arda ,se adauga bulionul.
-       Gălúștele din faina se prepara din ou batut cu un praf de sare ,un strop de ulei ,faina pana obtinem o compozitie ca o smantana mai groasa.
-       Se pot pune la fiert direct in tocanita sau le puteti pune cu o lingurita pe care ati udat-o in apa ,sa fiarba intr-un vas cu apa cu sare ,ca sa nu ingroase sosul nostru foarte mult.
-       Dar un gust mai bun il obtineti daca le fierbeti direct in tocanita.Le lasati sa fiarba 5-10 minute
-       Cand sunt bine fierte adaugati usturoiul taiat,fasii mici sau pisat bine si verdeata.


















-       Retete la Mama ,va asteapta cu drag oricand doriti sa reveniti !

Un comentariu:

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *