INGREDIENTE :
- 100 gr zahar tos
- 50 gr cacao
- 5 linguri apa
- 250 gr unt superior ( 80 % grasime) pentru a nu se taia crema
- 250 gr zahar pudra
- 6 galbenusuri
- 6 albusuri batute spuma
- Coaja de la o lamaie
- 1 sticluta vanilie
- Cateva picaturi de cognac(optional)
- 3-4 plicuri zahar vanilat
- Cateva lingurite de ness
- Nuci macinate
- Gem de visine sau de caise pentru crema(confera un gust acrisor)
PREPARARE
- 100 gr zahar tos - 50 gr cacao - 5 linguri apa |
1./Se amesteca bine 100 gr zahar tos si 50 gr cacao si cu cele 5 linguri apa,si se pun pe foc sau se fierb la bain marie,sa se inmoaie.Apoi le lasam la racit. 100 gr zahar tos+ 50 gr cacao +5 linguri apa |
Se lasa sa se raceasca. |
- 250 gr.unt superior(80 % grasime) pentru a nu se taia - 250 gr zahar pudra - 6 galbenusuri - Coaja de la o lamaie - 1 sticluta vanilie - Cateva picaturi de cognac (optional) - 3-4 plicuri zahar vanilinat - Cateva lingurite de ness |
2./ Se freaca untul spuma cu zaharul pudra,zaharul vanilinat, Se adauga pe rand cele 6 galbenusuri frecand bine dupa fiecare.Se pune coaja de lamaie,fiola de vanilie + cognac |
3./ Dupa ce am incorporat toate ingredientele de la pct.2 adaugam cacaoa racita (pct.1) |
4./ Nucile macinate le punem dupa ce incorporam cacaoa racita. |
5./ Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. 1/4 din compozitie se opreste afara pentru blat Si in care adaugam o lingura de faina si albusurile batute spuma. Se amesteca si se pune intr-o forma de tort la cuptor.Se taie blatul in 2 si se adauga crema din frigider. |
6./ 3/4 din compozitie se pune la frigider pentru crema.In crema se adauga gem de caise sau se pune crema si deasupra gem de visine ,nuci macinate,si ness. |
TIPS : Daca aveti impresia ca blatul pe care l-ati facut este prea subtire ,puteti sa faceti un blat simplu de tort din :
- 4 oua - 4 linguri faina - 4 linguri de zahar - 4 linguri de ulei - ½ praf de copt dr Oetker in faina |
- Se insiropeaza blatul de pandispan cu :
- 100 gr zahar - 100 gr apa - 2 linguri de cognac - 1 baton vanilie |
PREPARARE BLAT ALB :
Ouale le mixam cu zaharul + zaharul vanilinat+praf de sare.Cand sunt bine batute si obtinem o spuma legata,si deschisa la culoare ,dublandu-si volumul,se adauga treptat uleiul.Amestecam acum cu o spatula si incorporam treptat faina in care am pus ½ pachet praf de copt.Se pune la copt in forma tapetata cu unt si faina sau cu hartie de copt. |
|
|
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu