INGREDIENTE
a) Paste fusilli
b) Ulei
c) Piept de pui
d) Sos de rosii
e) Sos de ardei kapia
f) Ceapa
g) Morcovi
h) Ardei kapia taiat cubulete
i) 1-4 catei de usturoi tocati marunt
j) Sos de rosii
k) Sare,piper,
l) Patrunjel proaspat tocat marunt
m) Frunze de busuioc (daca aveti)
n) Parmezan Parmigiano-Reggiano sau alta branza preferata
MOD DE PREPARARE
- Se taie si se curata ceapa marunt ,morcovii se dau pe razatoare mica
,ardeiul se taie cubulete(eu l-am avut de la congelator)
|
- Se pune apa la fiert cu sare si
putin ulei, si cand incepe apa sa clocoteasca se adauga pastele si se lasa sa
fiarba conform instructiunilor de pe cutie.
|
- Intr-o tigaie se rumenesc bucatile de pui taiate cuburi si cand ele
capata o culoare aurie ,se adauga ceapa, morcovii ,si ardeiul si se soteaza.Se
adauga cate putina apa rece pana totul este aproape facut.Se adauga sosul de
rosii si sos de ardei kapia .
|
- Lasam sa fiarba totul la foc mic sa fiarba pieptul si sa se formeze sosul.
|
- Inainte de a adauga pastele in tigaie ,tocam usturoiul si il punem peste
sos.
|
- Amestecam usor ,incat pastele sa fie acoperite de sosul de rosii.Sare
,piper ,
|
- Inainte de a servi ,presaram parmezan Parmigiano-Reggiano ras sau alta
branza,si adaugam cateva frunzulite proaspete de busuioc.(eu nu am avut si am
ornat cu frunze de patrunjel .
|
Retete la mama va doreste Pofta
buna si va asteapta cu drag !
Sa
va fie bine !
|
|
|
|
|
|
|
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu