miercuri, 12 iunie 2019

LASAGNA IN IMAGINI

INGREDIENTE LASAGNA  
Foi de Lasagna Barilla /Panzani/Agnesi
Sos Bechamel
Sos Ragu alla Bolognese

SOS BECHAMEL  
  1. 100 gr unt gras (80 % grasime)
  2. 500 ml lapte fierbinte (Laptele se pune si in functie de cat de moale dorim sa fie sosul)
  3. Cateva linguri de Smantana
  4. Cca 200 gr Cascaval ras
  5. Sare
  6. Boabe Piper
  7. Cimbru
  8. 1 varf cutit nucsoara rasa (optional)
  9. 1 ramurica de patrunjel proaspat
  10. 1 frunza de dafin
    Cantitatile se pun si in functie de cat de mult sos doriti sa faceti
  1. Este un sos simplu de realizat dintr-o baza de unt,faina si lapte ,sosul béchamel este aromat cu cimbru ,patrunjel ,foaie de dafin,boabe piper.


















Sosul Bechamel este de preferat de facut atunci cand este gata sosul de carne (sos Ragu) deoarece acesta dureaza mult pana se face.
Sosul Bechamel se poate aroma cu un varf de cutit de nucsoara rasa.

SOS RAGÙ alla BOLOGNESE
Ragù alla Bolognese – este unul dintre cele mai cunoscute sosuri din lume,fiind tipic regiunii Emilia Romagna (Nordul Italiei ) Carnea folosita este de cele mai multe ori tocata ,si preparata cu sote de legume ,vin ,busuioc .
  1. 500 gr carne de vita /sau si porc
  2. 1 borcan de sos rosii (cca 800-1000 gr)
  3. 2-3 cepe
  4. 1 pahar mare vin alb
  5. ½ telina
  6. Sare
  7. Piper
  8. Delikat
  9. Ulei
  10. 1-2 morcovi dati prin razatoarea mica
  11. 1 ardei gras (optional)
  12. Patrunjel tocat
  13. Cascaval ras
  14. Busuioc








ASAMBLARE LASAGNA



















Retete la mama va doreste Pofta buna si va asteapta cu drag !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *