INGREDIENTE LASAGNA
Foi de Lasagna Barilla /Panzani/Agnesi
Foi de Lasagna Barilla /Panzani/Agnesi
Sos Bechamel
Sos Ragu alla Bolognese
Sos Ragu alla Bolognese
SOS BECHAMEL
- 100 gr unt gras (80 % grasime)
- 500 ml lapte fierbinte (Laptele se pune si in functie de cat de moale dorim sa fie sosul)
- Cateva linguri de Smantana
- Cca 200 gr Cascaval ras
- Sare
- Boabe Piper
- Cimbru
- 1 varf cutit nucsoara rasa (optional)
- 1 ramurica de patrunjel proaspat
- 1 frunza de dafin
Cantitatile se pun si in functie de cat de mult sos doriti sa faceti
- Este un sos simplu de realizat dintr-o baza de unt,faina si lapte ,sosul béchamel este aromat cu cimbru ,patrunjel ,foaie de dafin,boabe piper.
Sosul Bechamel este
de preferat de facut atunci cand este gata sosul de carne (sos Ragu) deoarece
acesta dureaza mult pana se face.
Sosul Bechamel se poate aroma cu un varf de cutit de nucsoara rasa. |
SOS RAGÙ alla BOLOGNESE
Ragù alla Bolognese – este unul dintre cele mai cunoscute sosuri din lume,fiind tipic regiunii Emilia Romagna (Nordul Italiei ) Carnea folosita este de cele mai multe ori tocata ,si preparata cu sote de legume ,vin ,busuioc .
Ragù alla Bolognese – este unul dintre cele mai cunoscute sosuri din lume,fiind tipic regiunii Emilia Romagna (Nordul Italiei ) Carnea folosita este de cele mai multe ori tocata ,si preparata cu sote de legume ,vin ,busuioc .
- 500 gr carne de vita /sau si porc
- 1 borcan de sos rosii (cca 800-1000 gr)
- 2-3 cepe
- 1 pahar mare vin alb
- ½ telina
- Sare
- Piper
- Delikat
- Ulei
- 1-2 morcovi dati prin razatoarea mica
- 1 ardei gras (optional)
- Patrunjel tocat
- Cascaval ras
- Busuioc
ASAMBLARE LASAGNA
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu