duminică, 14 iulie 2019

PESTE BIBAN – RETETA SICILIANA By A.A.

INGREDIENTE

3-5 buc
Biban (merluciu sau somon)
1 buc  
Lamaie
4-5 linguri
Faina
80-100 ml
Ulei de masline

Sare

Piper

INGREDIENTE SOS
1 catel
Usturoi
2-3 linguri  
Capere
150 ml
Vin alb
2 foi
Dafin
400-600 gr
Rosii mici  
150 gr
Masline

Patrunjel

PREPARARE

1.Cureti si speli pestele si il usuci folosind un servet de hartie si il stropesti cu zeama de lamaie.
2.Calesti in ulei de masline usturoiul si 2 linguri de capere,si foile de dafin.
3.Adaugi rosii mici taiate peste usturoi si capere
4.Adaugi pestele si vin alb.
5.Maslinele negre carnoase ,sare si piper
6.Lasi la foc mic sa fiarba cca 20 de minute.
7.Adaugi sare si piper dupa gust.
8.La sfarsit se adauga patrunjelul tocat marunt si opresti focul.

Cáperele : Arbusti care cresc in regiunile calde ale Europei cunoscuti pentru bobocii comestibili ai florilor.Caperele sunt apreciate datorita gustului usor picant ,folosindu-se  mult in bucataria mediteraneeana pentru aromarea multor preparate.Au un gust usor acrisor ,asemanator cu lamaia.Sunt potrivite in salate ,in combinatie cu rosiile , castravetii sau ardeii grasi.Caperele sunt potrivite in multe preparate cu peste , paste,sau carne rosie  oferindu-le o aroma si un gust deosebit

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *