INGREDIENTE
3-5 buc
|
Biban (merluciu sau somon)
|
1 buc
|
Lamaie
|
4-5 linguri
|
Faina
|
80-100 ml
|
Ulei de masline
|
Sare
|
|
Piper
|
INGREDIENTE SOS
1 catel
|
Usturoi
|
2-3 linguri
|
Capere
|
150 ml
|
Vin alb
|
2 foi
|
Dafin
|
400-600 gr
|
Rosii mici
|
150 gr
|
Masline
|
Patrunjel
|
PREPARARE
1.Cureti
si speli pestele si il usuci folosind un servet de hartie si il stropesti cu
zeama de lamaie.
2.Calesti
in ulei de masline usturoiul si 2 linguri de capere,si foile de dafin.
3.Adaugi
rosii mici taiate peste usturoi si capere
4.Adaugi
pestele si vin alb.
5.Maslinele
negre carnoase ,sare si piper
6.Lasi
la foc mic sa fiarba cca 20 de minute.
7.Adaugi
sare si piper dupa gust.
8.La
sfarsit se adauga patrunjelul tocat marunt si opresti focul.
Cáperele : Arbusti care
cresc in regiunile calde ale Europei cunoscuti pentru bobocii comestibili ai
florilor.Caperele sunt apreciate datorita gustului usor picant ,folosindu-se mult in bucataria mediteraneeana pentru aromarea
multor preparate.Au un gust usor acrisor ,asemanator cu lamaia.Sunt potrivite
in salate ,in combinatie cu rosiile , castravetii sau ardeii grasi.Caperele
sunt potrivite in multe preparate cu peste , paste,sau carne rosie oferindu-le o aroma si un gust deosebit
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu