duminică, 8 septembrie 2019

ZACUSCA RAPIDA


INGREDIENTE

2 - 3 buc
Vinete(eu le-am avut deja coapte si erau din congelator)
1 buc 
Morcovi
1-2 buc
Ceapa
1-2 linguri
Ulei
1 buc
Ardei gras (kapia)
2-3 linguri
Bulion sau suc de rosii  

Toate ingredientele le puneti in functie de cantitatea de vinete pe care doriti sa o faceti  

Piper boabe si macinat

Sare ,Foaie de dafin ,


PREPARARE

1.Coaceti vinetele daca le aveti proaspete.
2.Le taiati pe jumatate in lungime ,cu un cutit iar cu o lingura de lemn le curatati ,le puneti miezul pe un fund de lemn sa se scurga bine.
3.Curatati ceapa ,morcovii si ardeiul gras;
4.Se taie ceapa feliute subtiri ,morcovii ii dati prin razatoarea mica iar ardeiul gras ii taiati cubulete
5.Se calesc la foc mic si se mai adauga putina apa din cand in cand pana se patrund foarte bine ceapa, morcovii si ardeiul gras .
6.Se adauga vinetele bine scurse si se amesteca pana se omogenizeaza toata compozitia.
7.Adaugi sare si piper dupa gust.
8.La sfarsit se adauga bulionul sau sucul de rosii si lasi sa scada bine ,pe foc sau la cuptor ,asta depinzand si de cantitatea pe care o prepari.
9.Am facut zacusca rapida deoarece vinetele cu ceapa sau maioneza nu tin foarte bine pe durata a 2-3 zile.Zacusca in schimb poate fi un aperitiv bine apreciat de familia dvs.














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *