INGREDIENTE
2 - 3 buc
|
Vinete(eu le-am avut deja coapte si erau din
congelator)
|
1 buc
|
Morcovi
|
1-2 buc
|
Ceapa
|
1-2 linguri
|
Ulei
|
1 buc
|
Ardei gras (kapia)
|
2-3 linguri
|
Bulion sau suc de rosii
|
Toate ingredientele le puneti in functie de
cantitatea de vinete pe care doriti sa o faceti
|
|
Piper boabe si macinat
|
|
Sare ,Foaie de dafin ,
|
PREPARARE
1.Coaceti
vinetele daca le aveti proaspete.
2.Le
taiati pe jumatate in lungime ,cu un cutit iar cu o lingura de lemn le curatati ,le puneti
miezul pe un fund de lemn sa se scurga bine.
3.Curatati
ceapa ,morcovii si ardeiul gras;
4.Se
taie ceapa feliute subtiri ,morcovii ii dati prin razatoarea mica iar ardeiul
gras ii taiati cubulete
5.Se
calesc la foc mic si se mai adauga putina apa din cand in cand pana se patrund foarte bine ceapa, morcovii si ardeiul gras .
6.Se
adauga vinetele bine scurse si se amesteca pana se omogenizeaza toata
compozitia.
7.Adaugi
sare si piper dupa gust.
8.La
sfarsit se adauga bulionul sau sucul de rosii si lasi sa scada bine ,pe foc sau
la cuptor ,asta depinzand si de cantitatea pe care o prepari.
9.Am
facut zacusca rapida deoarece vinetele cu ceapa sau maioneza nu tin foarte bine
pe durata a 2-3 zile.Zacusca in schimb poate fi un aperitiv bine apreciat de
familia dvs.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu