joi, 26 septembrie 2019

GALUSTE CU PRUNE



INGREDIENTE

0,500 gr
Cartofi curatati
0,500 gr
Prune fara samburi  
175-200 gr
Faina
160 gr  
Pesmet
120 gr  
Zahar pentru pesmet
2-3 linguri
Zahar pentru prune
20-30 gr  
Unt
1 buc  
Ou
1-2 linguri
Ulei
Un praf
Sare
Un praf
Scortisoara pudra











PREPARARE







1.Cartofii se curata de coaja se spala si se fierb in apa cu sare.





 2.Prunele se spala si se scot samburii si se pun cele 2 -3 linguri de zahar si se lasa sa se scurga zeama.

3.Cartofii se scurg de apa si se lasa sa se racoreasca.Se zdrobesc cu blenderul.Se adauga uleiul si oul.


4.Se adauga faina.Atentie cand adaugati faina nu o puneti toata odata.Amestecati incat sa obtineti un aluat care este usor lipicios dar nu foarte tare.


5.Se pune untul la topit dar nu se lasa mult pentru ca se arde repede.Se adauga pesmetul.






6.Amestecam tot timpul sa nu se arda pana capata o culoare aurie.







7.Adaugam zaharul si amestecam pana se rumeneste si acesta.





8.Se fac gogoselele din aluat punand faina pe palme si in mijoc adaugam pruna. 






9.Daca este foarte mare punem doar ½ din aceasta ,formand galuste de dimensiuni mai mici,.




10.Punem o oala cu apa la fiert si adaugam cu atentie galustele la fiert.Se lasa sa fiarba la foc mic 10-15 minute pana se ridica la suprafata.




11.Cand se ridica inseamna ca sunt deja fierte si le punem in tigaia cu pesmet.





12.Ele trebuie sa fie fierbinti ca sa se prinda pesmetul bine de ele.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *