joi, 10 octombrie 2019

CHIFTELE DIN DOVLECEI

INGREDIENTE

2 buc
Dovlecei  
100-150 gr
Telemea  
1 Legatura
Ceapa verde
100 gr 
Faina

Unt pentru uns
1-2 buc  
Oua
Un praf
Sare
Un praf
Piper  

Marar (Patrunjel)taiat fin

Dupa preferinta usturoi










PREPARARE

Dovleceii se spala se curata de coaja si se dau prin razatoarea mare.
Se lasa cca 15 minute sa iasa toata zeama din ei.
Se adauga telemea data prin razatoarea mare.
Se curata ceapa,se taie marunt si se adauga in compozitie.Daca dorim putem pune si usturoi pisat.
Se adauga 2 oua
Se adauga treptat faina,ca sa nu turnam foarte multa.In functie de cat de bine am stors dovleceii avem nevoie de mai multa sau mai putina faina.
Marar,(sau patrunjel)sare,piper
Ne umezim mainile si formam chiftelute pe care le punem in uleiul incins.
Eu am gresit la aceasta reteta ,deoarece am format chiftelute dandu-le prin faina ,si nu trebuia. Trebuia mana umezita ,dar compozitia mea era putin cam moale.

Retete La Mama va asteapta cu drag !






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *