INGREDIENTE
2 buc
|
Dovlecei
|
100-150 gr
|
Telemea
|
1 Legatura
|
Ceapa verde
|
100 gr
|
Faina
|
Unt pentru uns
|
|
1-2 buc
|
Oua
|
Un praf
|
Sare
|
Un praf
|
Piper
|
Marar (Patrunjel)taiat fin
|
|
Dupa preferinta usturoi
|
PREPARARE
Dovleceii se spala se curata de coaja si se dau
prin razatoarea mare.
|
Se lasa cca 15 minute sa iasa toata zeama din
ei.
|
Se adauga telemea data prin razatoarea mare.
|
Se curata ceapa,se taie marunt si se adauga in
compozitie.Daca dorim putem pune si usturoi pisat.
|
Se adauga 2 oua
|
Se adauga treptat faina,ca sa nu turnam foarte
multa.In functie de cat de bine am stors dovleceii avem nevoie de mai multa
sau mai putina faina.
|
Marar,(sau patrunjel)sare,piper
|
Ne umezim mainile si formam chiftelute pe care
le punem in uleiul incins.
|
Eu am gresit la aceasta reteta ,deoarece am
format chiftelute dandu-le prin faina ,si nu trebuia. Trebuia mana umezita
,dar compozitia mea era putin cam moale.
|
Retete La Mama va asteapta cu drag !
|
|
|
|
|
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu