INGREDIENTE
100 gr
|
Unt
|
1
|
Galbenus
|
80 ml
|
Smantana
|
1-2 plicuri
|
Zahar
vanilat
|
1 lamaie
|
Coaja de
la o lamaie
|
1 praf
|
Sare
|
30 gr
|
Zahar
pudra
|
225-250 gr
|
Faina
|
1 lingurita rasa
|
Praf de
copt
|
Cateva linguri
apa sau lapte daca mai este nevoie la modelare aluat
|
|
Gem de
prune ,nuci macinate si rahat
|
PREPARARE
|
Untul rece taiat cubulete se amesteca cu un praf de sare,si
galbenusul de ou.
|
|
Amestecam si adaugam apoi smantana si coaja de la o lamaie
|
|
Adaugam zaharul pudra ,zaharul vanilat si faina in care am
pus in prealabil praful de copt.Faina se adauga treptat pana obtinem aluatul pe care il dorim.
|
|
Obtinem un aluat fraged ,pe care nu trebuie sa il framantam
mult deoarece devine cleios.
|
|
Daca mai este necesar la aluat ,putem adauga 1-2 linguri
apa sau lapte rece pana obtinem un aluat care nu se lipeste de maini.
|
|
Punem aluatul dupa ce l-am framantat 15-20 minute la
frigider.
|
|
Se intinde o parte din aluat cu sucitorul si taiem o forma
rotunda cu o farfurie si portionam punand in partea de sus bucatele de rahat
,sau gem prune amestecat cu nuci macinate.
|
|
Se ruleaza cornuletele si se pun in tava tapetata cu hartie
de copt in cuptorul incins in prealabil.
|
|
Retete la Mama va mai asteapta cu diverse retete si va
ureaza o seara linistita.
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu