joi, 7 noiembrie 2019

CORNULETE FRAGEDE CU UNT SI SMANTANA By Mady


INGREDIENTE

100 gr  
Unt  
1
Galbenus
80 ml  
Smantana
1-2 plicuri
Zahar vanilat
1 lamaie
Coaja de la o lamaie
1 praf
Sare
30 gr
Zahar pudra
225-250 gr
Faina
1 lingurita rasa
Praf de copt

Cateva linguri apa sau lapte daca mai este nevoie la modelare aluat

Gem de prune ,nuci macinate si rahat













PREPARARE



Untul rece taiat cubulete se amesteca cu un praf de sare,si galbenusul de ou.






Amestecam si adaugam apoi smantana si coaja de la o lamaie




Adaugam zaharul pudra ,zaharul vanilat si faina in care am pus in prealabil praful de copt.Faina se adauga treptat pana obtinem aluatul pe care il dorim.




Obtinem un aluat fraged ,pe care nu trebuie sa il framantam mult deoarece devine cleios.



Daca mai este necesar la aluat ,putem adauga 1-2 linguri apa sau lapte rece pana obtinem un aluat care nu se lipeste de maini.




Punem aluatul dupa ce l-am framantat 15-20 minute la frigider.



Se intinde o parte din aluat cu sucitorul si taiem o forma rotunda cu o farfurie si portionam punand in partea de sus bucatele de rahat ,sau gem prune amestecat cu nuci macinate.




Se ruleaza cornuletele si se pun in tava tapetata cu hartie de copt in cuptorul incins in prealabil.




Retete la Mama va mai asteapta cu diverse retete si va ureaza o seara linistita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *