vineri, 1 noiembrie 2019

DULCEATA DE GUTUI


INGREDIENTE

2   
Gutui * 780 gr fruct taiat
400 ml
Apa
600 gr
Zahar
1-2 plicuri
Zahar vanilat
1 lamaie
Zeama de la o lamaie
1 esenta
Vanilie (optional)






PREPARARE




Punem apa la fiert cu zaharul si zaharul vanilat




Amestecam pana obtinem un sirop care se leaga (cca 15 min) Eventual daca este nevoie ,si face spuma o luam cu o lingura.

Gutuile le-am spalat ,le-am sters cu un prosop de hartie si le-am taiat in jumatati.Apoi in sferturi si le curatam de partea lemnoasa si de samburi.Taiem in felii si apoi in cubulete mici.




*Nu am curatat coaja gutuilor. 





Cand siropul este gata adaugam bucatile de gutui,zeama de lamaie si amestecam.





Adaugam fiola de esenta de vanilie(Daca dorim sa fie mai parfumat)






Se fierbe cca 20-30 minute.Sucul trebuie sa fie nu foarte gros ,iar fructele sa aiba o culoare rosiatica.



Am citit undeva sa punem pe o farfurie mica putina dulceata ca sa o incercam si o punem in frigider sau  in congelator pentru cateva minute,ca sa vedem daca este gata.



Atentie ,ca totusi nu trebuie sa fie foarte legat siropul,deoarece atunci cand se raceste se mai incheaga si riscati sa devina prea omogena dulceata.(Cum am patit eu !)
Retete la Mama va asteapta cu drag !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *