INGREDIENTE
2
|
Gutui *
780 gr fruct taiat
|
400 ml
|
Apa
|
600 gr
|
Zahar
|
1-2 plicuri
|
Zahar
vanilat
|
1 lamaie
|
Zeama de
la o lamaie
|
1 esenta
|
Vanilie
(optional)
|
PREPARARE
Punem apa la fiert cu zaharul si zaharul vanilat |
|
Amestecam pana obtinem un sirop care se leaga (cca 15 min) Eventual daca este nevoie ,si face spuma o luam cu o lingura. |
|
|
Gutuile le-am spalat ,le-am sters cu un prosop de hartie si
le-am taiat in jumatati.Apoi in sferturi si le curatam de partea lemnoasa si
de samburi.Taiem in felii si apoi in cubulete mici.
|
*Nu am curatat coaja gutuilor. |
|
Cand siropul este gata adaugam bucatile de gutui,zeama de lamaie si amestecam. |
|
Adaugam fiola de esenta de vanilie(Daca dorim sa fie mai parfumat) |
|
Se fierbe cca 20-30 minute.Sucul trebuie sa fie nu foarte gros ,iar fructele sa aiba o culoare rosiatica. |
|
Am citit undeva sa punem pe o farfurie mica putina dulceata ca sa o incercam si o punem in frigider sau in congelator pentru cateva minute,ca sa vedem daca este gata. |
|
Atentie ,ca totusi nu trebuie sa fie foarte legat siropul,deoarece atunci cand se raceste se mai incheaga si riscati sa devina prea omogena dulceata.(Cum am patit eu !) Retete la Mama va asteapta cu drag ! |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu