INGREDIENTE
500 gr
|
Ciuperci
|
4-5
|
Cepe
|
4-5
|
Oua (depinde de marimea lor)
|
150 gr
|
Muschi file,Bacon,salam
|
5 linguri
|
Faina
|
5 linguri
|
Iaurt gras(smantana)
|
Patrunjel verde /sau Marar
|
|
Sare
|
|
Piper
|
|
Cimbru
|
|
Ulei
|
|
Unt si faina pentru tapetat tava ,eu am pus hartie de copt.
|
|
Nota *
|
Am facut reteta punand jumatate din cantitati.
|
PREPARARE
Ciupercile se spala bine.
|
Se rup coditele sa se spele bine si sub palaria ciupercilor.
|
Se curata ciupercile incepand din interior.
|
Curatam si spalam ceapa,pe care o taiem in fasii cat mai
subtiri.
|
Se pune ulei in tigaie si se pune ceapa sa se caleasca
amestecand continuu sa nu se lipeasca.
|
Picuram cate un strop de apa,pana ceapa se unteste bine si
capata o culoare aurie.
|
Ciupercile se taie in cubulete mici.
|
Si se adauga peste ceapa pe care am calit-o bine.
|
Adaugam peste ciuperci mezelurile taiate fasii mici si
subtiri.
|
Adaugam cateva linguri de apa ,in asa fel incat atunci cand
apa s-a evaporat compozitia sa fie bine calita.
|
|
|
Lasam compozitia sa se raceasca .
|
Adaugam galbenusurile batute cu un praf de sare ,sare piper,cimbru.
|
Amestecam bine adaugand cele 5 linguri de iaurt gras si
patrunjelul sau/si mararul
|
Albusurile se bat spuma.
|
Albusurile se incorporeaza usor peste compozitie.
|
Adaugam treptat cele 5 linguri de faina.
|
Ungem o tava de chec cu unt si faina sau cu hartie de copt.
|
Se adauga compozitia in mai multe tavi de chec.
|
Deoarece eu am facut doar din ½ de cantitate de ingrediente
mie mi-a iesit doar o tava de chec din compozitia respectiva.
|
Se poate adauga deasupra un galbenus de ou batut pentru a
avea o culoare mai frumoasa.
|
Se adauga in cuptorul incins in prealabil
|
Retete la Mama va ureaza Pofta buna si Craciun fericit !
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu