joi, 26 decembrie 2019

CHEC APERITIV DE CIUPERCI


INGREDIENTE

500 gr
Ciuperci   
4-5
Cepe  
4-5  
Oua (depinde de marimea lor)
150 gr  
Muschi file,Bacon,salam
5 linguri
Faina   
5 linguri
Iaurt gras(smantana)

Patrunjel verde /sau Marar

Sare

Piper

Cimbru

Ulei

Unt si faina pentru tapetat tava ,eu am pus hartie de copt.
Nota *
Am facut reteta punand jumatate din cantitati.















PREPARARE


Ciupercile se spala bine.
Se rup coditele sa se spele bine si sub palaria ciupercilor.


Se curata ciupercile incepand din interior.
Curatam si spalam ceapa,pe care o taiem in fasii cat mai subtiri.


Se pune ulei in tigaie si se pune ceapa sa se caleasca amestecand continuu sa nu se lipeasca.
Picuram cate un strop de apa,pana ceapa se unteste bine si capata o culoare aurie.

Ciupercile se taie in cubulete mici.
Si se adauga peste ceapa pe care am calit-o bine.

Adaugam peste ciuperci mezelurile taiate fasii mici si subtiri.
Adaugam cateva linguri de apa ,in asa fel incat atunci cand apa s-a evaporat compozitia sa fie bine calita.

Lasam compozitia sa se raceasca .
Adaugam galbenusurile batute cu un praf de sare ,sare piper,cimbru.

Amestecam bine adaugand cele 5 linguri de iaurt gras si patrunjelul sau/si mararul
Albusurile se bat spuma.


Albusurile se incorporeaza usor peste compozitie.
Adaugam treptat cele 5 linguri de faina.


Ungem o tava de chec cu unt si faina sau cu hartie de copt.
Se adauga compozitia in mai multe tavi de chec.




Deoarece eu am facut doar din ½ de cantitate de ingrediente mie mi-a iesit doar o tava de chec din compozitia respectiva.
Se poate adauga deasupra un galbenus de ou batut pentru a avea o culoare mai frumoasa.


Se adauga in cuptorul incins in prealabil
Retete la Mama va ureaza Pofta buna si Craciun fericit !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *