INGREDIENTE
400 biscuiti popular(tari) |
160 gr Unt |
160 ml Lapte |
100 gr Ciocolata neagra |
80 gr zahar |
1-2 linguri Cacao |
1 galbenus ou |
Nuci taiate bucatele mici ,rahat,stafide |
PREPARARE
Biscuitii se rup in bucatele mici.Taiem nucile si le punem peste
biscuiti.
|
Se pune la fiert laptele. In laptele fierbinte adaugam zaharul si
amestecam pana cand acesta se dizolva.
|
Adaugam apoi untul,ciocolata si lingura de cacao.
|
Amestecam pana cand se obtine un sos consistent de ciocolata.
|
Oprim focul si adaugam treptat in sosul obtinut, biscuitii si nucile
taiate.
|
Amestecam in asa fel incat sa se omogenizeze toata compozitia de
biscuiti.
|
Dupa ce biscutii s-au inmuiat in sosul obtinut,si s-au racorit,ii
impartim in 3 sau 4 parti, depinde cat de mari doriti sa faceti salamul de
biscuiti.
|
Asezam o parte din biscuitii inmuiati pe o folie alimentara si le dam
forma de salam si rulam capetele ca sa stea cat mai etans.Se pun in frigider
pana a doua zi sau cel putin cateva ore pana s-a intarit bine compozitia.
|
Tips :
Puteti pune daca sunt biscuitii foarte tari pana la 200 ml lapte si 200 gr unt ,deoarece am constatat ca atunci cand am taiat salmul de ciocolata ,ca este putin cam tare salamul si este cam uscat.! Pofta Buna si va astept cu drag la Retete la Mama! |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu